FELHÍVÁS eb összeírással kapcsolatos feladatokról

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló módosított 1998. évi XXVIII. törvény alapján 2012. évtől a települési önkormányzatok eb rendészeti feladataik elvégzése érdekében, és a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel, három évente legalább egy alkalommal eb összeírást végeznek, mely alapján elektronikus nyilvántartást kell vezetni az ebre és tulajdonosára vonatkozó adatokról.

  1. január 1-től minden 4 hónaposnál idősebb eb chippel történő megjelölése kötelező.

 A chip ára, és a regisztráció 3.500 Ft, amely nem tartalmazza a kiszállás, az esetleges vizsgálat, és ha szükséges, az új igazolvány kiállításának költségét.

 Az eb tulajdonosa és tartója az eb összeíráskor köteles a szükséges adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Aki ezen kötelezettségének nem tesz eleget, állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.
Az ebek jelölésére és nyilvántartására vonatkozó szabályok betartását a jegyző és a területileg illetékes kerületi állategészségügyi és élelmiszer- ellenőrző hivatal ellenőrzi. 

 Kérek minden lakost, nyilatkozatával segítse elő az ebek összeírásához szükséges munkafolyamatok végzését.

 A chip beültetésének lehetősége folyamatos, 2012. november 15-től Dr. Nádasdi László Földeák, Zárda u. 4. szám alatt 14,00-16,00 óra között végzi

Az ebek tartási helyén történő berakása a 30/205-7073 telefonszámon előzetes egyeztetést követően lehetséges.

 Kérem, hogy a mellékelt – hátoldalon lévő – adatlapot kitöltve szíveskedjen a Körjegyzőségi Hivatal folyosóján, valamint a Művelődési Ház aulájában elhelyezett gyűjtődobozba eljuttatni 2012. december 20. napjáig.     

                  Segítségüket köszönöm:

                                                  Wéberné Bandur Rozália                                                                        körjegyző